top of page
Annelien klikt
Annelien De Neve

Mijn Verhaal

Annelien De Neve

Hallo! Welkom hier!

 

Ik ben Annelien, een vrolijke dertiger uit Ninove in Oost-Vlaanderen. Daar woon ik samen met mijn lief, Michaël, het rationele brein achter mijn creatieve uitspattingen. We hebben ook een kat, Sushi, een schattig dwergteckeltje, Pixie, 16 kippen, haan Stefke en 2 Indische loopeenden, Faux en Gras. En dat is nog maar het begin, want we dromen stiekem van een mini-kinderboerderijtje 😊

 

Een paar weetjes over mij:

  • Ik hou van planten en bloemen, zowel binnen als buiten.

  • Het grootste deel van mijn kleerkast bestaat uit tweedehands vondsten. Ik vind kringloopwinkelen en vintageshoppen het leukste dat er is!

  • Ik hou van uitstapjes doen en nieuwe plekken ontdekken, maar heb nog maar 4 keer gevlogen met het vliegtuig.

  • Ik eet sinds een goeie 7 jaar 100% vegetarisch. Beste keuze ooit!

  • Om één of andere reden ben ik zot van de geur van benzine…

  • Ik kan niet zwemmen. Niet. Geen 5 meter. Veel geprobeerd, privéles gevolgd, maar geen resultaat. It is what it is.

  • Ik heb diabetes type 1, al sinds mijn 9de. Ik heb een insulinepomp en een sensor. Robogirl, that’s me!

  • Niks beter dan kleur, humor en lekkere cocktails!

Ik geef al meer dan 10 jaar les in het Buitengewoon Lager Onderwijs, hoofdzakelijk aan kinderen met autisme. Het feit dat ik heel erg hou van werken met mensen en kinderen, geduldig en sociaal ben, komt van pas in mijn job, maar natuurlijk ook in mijn werk als fotograaf! Bij mij zijn jij en/of je gezin in goeie handen 😊

 

Veel fotografen zijn al van in hun kindertijd geïnteresseerd in fotografie. Bij mij was dat allesbehalve het geval, integendeel zelfs. Ik vond het altijd verschrikkelijk om op de foto te moeten staan. Achteraf foto’s zien van mijzelf, brrrrrrr.

 

Heel atypisch dus, als je vergelijkt met andere fotografen. Maar da’s ook wel een beetje the story of my life 😉

​Pas een paar jaar geleden is mijn interesse in fotografie beetje bij beetje gewekt. Het begon met de aankoop van mijn eerste echte camera, en al snel volgden cursussen, boeken, fotografieaccessoires, de eerste stappen in fotobewerking, … En met de tijd groeide mijn zelfvertrouwen, zowel achter, maar uiteindelijk zelfs voor de lens.

En dat gevoel gun ik echt iedereen! Ik snap als geen ander hoe onwennig het kan zijn om foto’s te laten maken. Maar maak je geen zorgen, ik zorg ervoor dat alles spontaan en naturel verloopt. Ik wil je fotograferen zoals je bent, en ik weet zeker dat ik je kan verbazen. Zowel tijdens de shoot, omdat het veel leuker was dan verwacht, als achteraf, met foto’s die je misschien nooit had verwacht.

Ik loods je met plezier doorheen alle aspecten van de fotoshoot, van de voorbereidingen tot de shoot zelf.

 

Kortom, ik zorg ervoor dat het KLIKT, voor ik KLIK!

 

Ik moet toegeven dat ik ook wel een beetje nostalgisch ingesteld ben. Voor mij hebben foto’s veel waarde, en vooral de herinneringen die ze oproepen. Ook dat wil ik iedereen gunnen. Kunnen terugkijken op allerlei grote en kleine momenten, en elke keer opnieuw warm worden vanbinnen.

 

Want laat ons eerlijk zijn, ons geheugen is een zeef, en we onthouden jammer genoeg echt niet alles wat we zouden willen… Gelukkig blijven foto’s wél voor het leven!

Annelien De Neve

Mijn stijl

Naast een passie voor werken met kinderen en volwassenen, hou ik ook enorm van de natuur. Daarom shoot ik graag buiten, in het bos, in de velden, tussen de bloesems, eventueel samen met een dier, … Alles is mogelijk! Samen zoeken we naar een concept dat bij ons beiden past.

 

Ik hou van verschillende stijlen, maar 3 dingen komen altijd terug: boho, natuur en een industriële touch. Dat zie je ook aan mijn foto’s. Ik ben grote fan van aardetinten en oranje, hou van natuurlijke settings en ook van een moody sfeer.

 

Ik vind het fantastisch als alle details kloppen, en daar heb ik ook een echt oog voor. Matchende kleuren, mooie lijnen, goed licht, daar ga ik voor! 

  

Ik maak geen foto’s, ik vertel verhalen. Jóuw verhaal.

 

Dat is mijn motto!

 

Want een shoot is niet alleen geslaagd als de resultaten mooi zijn, maar vooral als jullie een topdag beleefd hebben. Ik wil de tijd, die altijd veel te snel lijkt te gaan, even op pauze zetten.

 

En vergeet niet, foto’s verliezen nooit aan waarde, integendeel. Ze worden alleen waardevoller doorheen de jaren!

 

Voel je al een klik? Heb je zin gekregen in een shoot? Ik hoop alvast van wel!

Ben je op zoek naar nog meer info en sfeerbeelden? Neem dan zeker een kijkje in mijn werk.

 

Ik geloof erin! Hopelijk tot snel!

bottom of page