top of page
Annelien klikt
Annelien De Neve

Mijn Verhaal

Annelien De Neve

Hallo! Welkom hier!

 

Ik ben Annelien. Geboren in het magische jaar 1988, net zoals Disneyland Parijs. Dat kan geen toeval zijn. Ik kom uit Nederhasselt, een dorp waar de uitvinder van het woord ‘boerengat’ trots op zou zijn. Het ligt ergens tussen Gent en Brussel, om u een idee te geven.

 

Daar woon ik met mijn lief Michaël, het rationele brein achter mijn creatieve uitspattingen. We hebben ook een kat, Sushi, een schattig dwergteckeltje, Pixie, 20 geredde kippen die allemaal een naam hebben, haan Stefke en 2 Indische loopeenden, Faux en Gras. En dat is nog maar het begin, want we dromen stiekem van een mini-kinderboerderijtje 😊

 

Some inside information about me:

 

 • Plantlover since Corona. Zoals alle dertigers, waarschijnlijk.

 • Second hand shopper in hart en nieren.

 • Never not scouting for mooie shootlocaties. Het is een obsessie.

 • Ik ben de veggie bitch van de compagnie. Beste keuze ooit. En ik word nog altijd uitgenodigd bij vrienden, familie en collega’s.

 • Benzinegeur-lover, om één of andere bizarre reden.

 • Ik kan niet zwemmen. Niet. Geen 5 meter. Veel geprobeerd, privéles gevolgd, maar geen resultaat. It is what it is.

 • Ik wou dat ik meer wist over wijn dan ik nu doe.

 • Chronisch vanalles, maar vooral diabetespatiënt. Al sinds mijn 9de. Ik heb een insulinepomp en een sensor. Robogirl, that’s me!

 • Professionele dutter.

 • Schaamteloos onsportief.

 • In totale ontkenning over mijn gebrek aan muzikaal talent, dus leer ik ukelele spelen.

 • Juf van buitengewone kinderen, wiens rugzakjes ik met veel liefde help dragen over alle grenzen die ze tegenkomen.

Ik geef al meer dan 10 jaar les in het Buitengewoon Lager Onderwijs, hoofdzakelijk aan kinderen met autisme. Het feit dat ik heel erg hou van werken met mensen en kinderen, geduldig en sociaal ben, komt van pas in mijn job, maar natuurlijk ook in mijn werk als fotograaf! Bij mij zijn jij en/of je gezin in goeie handen 😊

 

Veel fotografen zijn al van in hun kindertijd geïnteresseerd in fotografie. Bij mij was dat allesbehalve het geval, integendeel zelfs. Ik vond het altijd verschrikkelijk om op de foto te moeten staan. Achteraf foto’s zien van mijzelf, brrrrrrr.

 

Heel atypisch dus, als je vergelijkt met andere fotografen. Maar da’s ook wel een beetje the story of my life 😉

​Pas een paar jaar geleden is mijn interesse in fotografie beetje bij beetje gewekt. Het begon met de aankoop van mijn eerste echte camera, en al snel volgden cursussen, boeken, fotografieaccessoires, de eerste stappen in fotobewerking, … En met de tijd groeide mijn zelfvertrouwen, zowel achter, maar uiteindelijk zelfs voor de lens.

En dat gevoel gun ik echt iedereen! Ik snap als geen ander hoe onwennig het kan zijn om foto’s te laten maken. Maar maak je geen zorgen, ik zorg ervoor dat alles spontaan en naturel verloopt. Ik wil je fotograferen zoals je bent, en ik weet zeker dat ik je kan verbazen. Zowel tijdens de shoot, omdat het veel leuker was dan verwacht, als achteraf, met foto’s die je misschien nooit had verwacht.

Ik loods je met plezier doorheen alle aspecten van de fotoshoot, van de voorbereidingen tot de shoot zelf.

 

Kortom, ik zorg ervoor dat het KLIKT, voor ik KLIK!

 

Ik moet toegeven dat ik ook wel een beetje nostalgisch ingesteld ben. Voor mij hebben foto’s veel waarde, en vooral de herinneringen die ze oproepen. Ook dat wil ik iedereen gunnen. Kunnen terugkijken op allerlei grote en kleine momenten, en elke keer opnieuw warm worden vanbinnen.

 

Want laat ons eerlijk zijn, ons geheugen is een zeef, en we onthouden jammer genoeg echt niet alles wat we zouden willen… Gelukkig blijven foto’s wél voor het leven!

Annelien De Neve

Mijn stijl

Naast een passie voor werken met kinderen en volwassenen, hou ik ook enorm van de natuur. Daarom shoot ik graag buiten, in het bos, in de velden, tussen de bloesems, eventueel samen met een dier, … Alles is mogelijk! Samen zoeken we naar een concept dat bij ons beiden past.

 

Ik hou van warme en moody foto’s, en

 

Ik vind het fantastisch als alle details kloppen, en daar heb ik ook een echt oog voor. Matchende kleuren, mooie lijnen, goed licht, daar ga ik voor! 

  

Ik maak geen foto’s, ik vertel verhalen. Jouw/jullie verhaal. Het liefst doe ik dat op een natuurlijke manier, die voor jullie heel ontspannen en echt aanvoelt. Ik volg mijn intuïtie, zonder een vaste lijst met poses te overlopen. Interactie, spontaniteit, fun, echte emoties, dat leg ik het liefst vast, op een tijdloze en documentaire manier.

  

Ik wil jullie graag een totaalervaring aanbieden, en niet zomaar een fotoshoot. We gaan dus echt iets doén: een wandeling, een picknick, een avondje uit, wat je maar wil. Want een shoot is niet alleen geslaagd als de resultaten mooi zijn, maar vooral als jullie een topdag beleefd hebben.

 

Daarnaast wil voor jullie die professionele pauzeknopinduwer zijn. Want de tijd gaat altijd veel te snel, en nog het meest op de momenten die we het allerleukst vinden. Jammer dus, dat de herinneringen aan die momenten het meest vluchtig zijn. Gelukkig zijn foto’s de perfecte ondersteuning voor ons falend geheugen.

 

Foto’s doen ons momenten herbeleven, eindeloos. Foto’s doen genieten. Foto’s troosten.

 

Straal jij binnenkort voor mijn lens? Stuur mij dan snel een bericht!

bottom of page